Godna zauważenia wariacja na temat znanego drinka Aperol Spritz – Ramazzotti Spritz

Rozrywka

Autor:

Na blogu Tragos Del Mundo w towarzystwie licznych receptur przedstawiony jest ten na przepyszny napój, jaki kojarzy się z wakacjami. Jest to Pina Colada. Pina Colada to trunek nad wyraz sławny na Karaibach. Popularność uzyskał w pod koniec lat 70. XX wieku, za pomocą piosenki The Pina Colada Song, w wykonaniu Ruperta Holmesa. Sam sposób zrobienia trunku jest bardzo nieskomplikowany. Można go odnaleźć na oficjalnej liście koktajli International Bartenders Associaton. Niektóre osoby do głównego przepisu wlewają nieco więcej Malibu, wiele uzależnione jest od posiadanych kubków smakowych. Niejednokrotnie dodany jest również sok z ananasa, zamiast kawałków owocowych. Składniki niezbędne do zrobienia piña colada trago to: czterdzieści pięć mililitrów rumu kokosowego, czterdzieści pięć mililitrów mleka kokosowego, dziewięćdziesiąt mililitrów soku z ananasa, a także trzy kostki lodu.

Zrobienie Pina Colady nie zajmie dużo czasu. Trzeba wkładać lód do miksera oraz wlewać konkretne składniki: rum, mleko kokosowe plus sok z ananasa. Wszystko należy mieszać aż lód nie zostanie dokładnie rozdrobniony. Powoli trzeba wlewać otrzymany płyn bez piany do szklanki. Szkło do jakiego wlewa się piña colada można ozdobić cząstką ananasa. Pina Colada to trunek, który prezentuje się doskonale. W Internecie można znaleźć parę sposobów na jego przygotowanie.

Z kolei, taki podany na stronie tematycznej Tragos Del Mundo zalicza się do nieskomplikowanych, a równocześnie bardzo dobrze prezentujących się. „Przecedzony ananas” to maksymalnie smaczny, słodszy karaibski drink alkoholowy. Przygotowywany jest z jasnego rumu, jaki jest wiodącym składnikiem. Klasycznie drink ten trzeba podawać z lodem, plastrem cytryny, a także plastrem ananasa. W nieco ubogaconej wersji Pina Coladę podaje się w wydrążonym ananasie. Aby uzyskać aksamitną opcję drinka, wymagane części składowe dobrze będzie umieścić w blenderze. To umożliwi jego ciekawszą prezencję. Walory smakowe będą nie do podważenia.

Dodaj komentarz